Portfolio

Klik hier voor het meest actuele overzicht van nieuw werk

 

Kunst van expressief naar subtiel, een zoektocht in materialen

Al vanaf jongs af aan is Mijke geïnteresseerd in kunst. Na haar middelbare school heeft ze de opleiding Kunstzinnige therapie aan de Hogeschool Leiden en de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam gevolgd en afgerond.

Mijke experimenteert met verschillende materialen en technieken die in haar werk samen komen.

Hierbij raakt ze geïnspireerd door de dingen die voorbij komen, materialen die geen functie meer hebben, die door vorm of textuur haar aandacht trekken. Door gebruik te maken van haar zintuigen, onderzoekt zij de materialen en verwerkt deze in haar creaties. Intuïtief, observeert, voelt, en zoekt ze waar het werk nog verder om vraagt en bouwt daarop door.

De ervaringen en waarnemingen uit reizen (Cuba, Namibië en Zuid Afrika), brengt haar tot nieuw werk met collage technieken. Dit werk kenmerkt zich door een toenemende subtiliteit, die leidt tot een totaal andere stijl als haar andere meer expressieve werk. Door een combinatie van foto materiaal, knipsels, teksten en diverse verftechnieken ontstaan werken die uitnodigen om te onderzoeken of te overdenken.

Steeds vaker zijn beide stijlen terug te zien in één werk.

In het verleden heeft Mijke haar medewerking verleend aan verschillende projecten. Zo heeft ze voor een concert van muziekvereniging PiusX uit Poeldijk een beeld gemaakt, genaamd Dansa Espanola. Tijdens een concert van muziekvereniging de KT-W uit Abbenbroek heeft zij met Hanneke van Paassen samen zelfs een schilderij gemaakt op het podium. Resultaten hiervan kunt u zien in de fotogalerij. Daarnaast heeft ze voor een inclusieve theatervoorstelling van stichting Bens meegewerkt aan het maken van decor.

Mijke heeft al  verschillende malen in opdracht gewerkt, zij kan figuratief alsmede abstract werk maken. Zo heeft ze onder andere een accordeonist, twee geliefden gemaakt.

Mocht u interesse hebben om Mijke een opdracht te geven, of in een van de beelden of schilderijen die te zien zijn in haar portfolio,  neem dan vrijblijvend contact met haar op.