Skip links

Mijke

Een kunstzinnige duizendpoot die graag afwisselend, betekenisvol werk doet op het snijvlak tussen de zorg sector en het sociale domein. Waarbij gebruik gemaakt wordt van creativiteit.
Mijke heeft veel interesses en wil dit delen in verbindende creatieve projecten. Haar doel is om mensen te laten groeien en ontwikkelen in een veilige omgeving en maakt daarbij gebruik van o.a. beeldende kunst. Samen staan we sterk! Iedereen heeft kwaliteiten die we naar boven kunnen halen waarin we als mensen met elkaar kunnen verbinden

 

Kunst van expressief naar subtiel, een zoektocht in materialen

Mijke experimenteert met verschillende materialen en technieken die in haar werk samen komen.

Hierbij raakt ze geïnspireerd door de dingen die voorbij komen, materialen die geen functie meer hebben, die door vorm of textuur haar aandacht trekken. Door gebruik te maken van haar zintuigen, onderzoekt zij de materialen en verwerkt deze in haar creaties. Intuïtief, observeert, voelt, en zoekt ze waar het werk nog verder om vraagt en bouwt daarop door.

De ervaringen en waarnemingen uit reizen (Cuba, Namibië en Zuid Afrika), brengt haar tot nieuw werk met collage technieken. Dit werk kenmerkt zich door een toenemende subtiliteit, die leidt tot een totaal andere stijl als haar andere meer expressieve werk. Door een combinatie van foto materiaal, knipsels, teksten en diverse verftechnieken ontstaan werken die uitnodigen om te onderzoeken of te overdenken.

Steeds vaker zijn beide stijlen terug te zien in één werk.

Al vanaf jongs af aan is Mijke geïnteresseerd in kunst. Na haar middelbare school heeft ze de opleiding Beeldende therapie aan de Hogeschool Leiden en de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam gevolgd en afgerond. Momenteel studeert Mijke aan de opleiding Crossover-Creativity, HKU.

In het verleden heeft Mijke haar medewerking verleend aan verschillende projecten, bijvoorbeeld tijdens een concert live een schilderij gemaakt en voor een inclusieve theatervoorstelling van stichting Bens meegewerkt aan het maken van decor.

Mocht u interesse hebben om Mijke een opdracht te geven een workshop aan te vragen, of in één van de schilderijen, objecten of projecten die te zien zijn in haar portfolio,  neem dan vrijblijvend contact met haar op.