Skip links

‘Beleef het’ een creatief bordspel in ontwikkeling

Beleef het – Ontmoet elkaar tijdens deze reis door herinneringen

Een creatief interactief bordspel waarbij spelers met elkaar in gesprek raken over herinneringen en elkaar zo beter leren kennen. Er is steeds een verteller en de anderen zijn luisteraars en zij maken een tekening bij het verhaal. Tijdens het spel geven de spelers elkaar vormen van klei die ze zelf maken en zo visualiseren ze ontmoetingen.

Sinds oktober 2021 werkt Mijke aan dit spel. Het idee is ontstaan tijdens de opleiding master crossover creativity aan de HKU. Om het tot een succes te maken heeft Mijke een extra vak gevolgd, Ludodidactiek, waar ze extra kennis heeft verworven over spellen ontwikkelen.
Het idee en de spelregels zijn klaar. Nu komt de tijd van de vormgeving verfijnen en kijken hoe en of het op de markt te krijgen is.

Het spel is oorspronkelijk ontwikkeld met als doel om wijkbewoners en bewoners met het Syndroom van Korsakov wonende in een woon en expertisecentrum Domus Nostra, Saffier, met elkaar in contact te brengen en elkaar op een creatieve manier te leren kennen.
Tijdens de ontwikkeling en testen bleek dat het spel breder inzetbaar is. Voor bijvoorbeeld teambuilding, vrienden en andere doelgroepen.

Om dit spel te ontwikkelen zijn er veel testen gedaan met studiegenoten van Mijke, vrienden, collega’s, bewoners met het syndroom van Korsakov en wijkbewoners. Uit iedere test kan bruikbare feedback en informatie om het spel verder te kunnen ontwikkelen.
Er zijn ook een aantal mensen die hebben gewerkt aan de vormgeving en het maken van duidelijke spelregels. Hier kunnen nog extra stappen in worden gezet.
Momenteel is het spel op reis naar een aantal korsakovcentra in Nederland voor nog wat extra testen.

Wil je meer weten over het spel of het een keer proberen? Neem dan contact op via het contactformulier.